Gal

Tulajdonképpen az emo ellentéte. Itt minden a vidám, színes, életteli dongokon áll. És japán stílus. Nekem kifejezetten tetszik...És ha úgy vesszük ez az általános japán divat egyik fő meghatározója. Egy átlagos tinilány gal, vagy gal akar lenni, de ez nem mindig van így.

Jellegzetességek:

- napsütötte bőr

- színes és persze márkás cuccok

- narancssárgás, szőkés haj

- nagy szemek

- általában feketével kifestik a szemüket(hogy nagyobb legyen, mert ugyabár japán stílus) és néha ezüsttel

A gal egy eléggé messzire terjedő stílus és több ágazata van:

Oneegyaru:

Az oneegyaruk a felnőtt gyaruk(ált. 25 éven felül) Ők már nem hordanak lezser pólókat, helyette inkább kivágott, feszes pólókat hordanak. A magassarkú pedig egyszerűen kötelező! Nagy hangsúlyt fektetek arra hogy drága márkás cuccaik legyenek.

B-kei:

A lazább, clubbos, bulizós gal-ok. Kicsit hasonlít a hip-hop -os stílusra. Gyakran hordanak laza rövidújjú felsőket, bő nadrágokat(vagy szoknyát fényes leggingsel), baseball sapkát, deszkás cipőt(ritkábban platform cipőt)

Kogal:

A kogalok azok a galok akik az iskolában is felvállalják galságukat. Hordják a szokásos gal-sminket, barnított bőrük van, szőke hajuk, a szoknyájukat a szokásosnál is fennebb húzzák és gyakori a gyűrött lábvédők.

Shirogyaru:

Shiro(fehér) gal-ok. A shirogyaruk amint a nevükben is benne van fehérek, vagyis nem barnítják a bőrüket. De minden más tulajdonság megegyezik: szőke haj, a szokásos smink, ruházat stbstb....

Ganguro:

Nem tudom mennyire tartozik ide, de tudtommal ez is egy fajta gal(ha nem így van akkor javítsatok ki) A gangurok borzasztóan barnák. Tulajdonképpen én a gal eltúlzásának nevezném. A sminket is néha nagyon eltúlozzák(ez a tipikus panda-smink) és túl sok virító színt használnak.

Hime-gyaru

A modern hercegnők stílusa. Ők nem igazán barnítják a bőrüket, meghagyják olyan igazán hercegnőiesen fehérnek(általában) A ruháik mindig nagyon szépek, elegánsak és cukik. Gyakoriak a rózsák, koronák, gyöngyök és masnik. 

 

A tipikus gal-smink:

Ezzek a sminket több mindent elérnek:

1. nagyobbnak látszik a szem

2. mivel a japánoknak felfele ívelő szemük van és ezt szeretnék elrejteni ez a smink segít ebben

3. borzasztóan jól áll nekik :)

Gal viselet:

Nagyon egyszerű

- miniszoknya, rövidnadrág(nagyon hidegnek kell lennie hogy hosszúnadrágot vegyenek fel, amúgy nálunk nincs igazi tél)

- Hosszúszárú csizma (néha még nyáron is, mondjuk akkor inkább átváltanak platform szandálokra) vagy tűsarkú

- hosszú felső(vagy ráfeszülös vagy nem, de legtöbbször már a combot is érinti olyan hosszúak) a dekoltázs viszont csak az oneegyaruknak megengedett(csakhogy a csizma és a miniszoknya miatt még nehogy félreértsék őket)

 

Saját vélemény: Eléggé szimpatikus, csak a barna bőr nem tetszik...De amúgy nem rossz

Oldalmenü
Naptár